Skip to main content
Geschreven op:
15 maart 2023
Tags:
Geschreven op:
15 maart 2023
Tags:

5 tips voor het maken van een goede landingspagina op je website

Funneling en landingspagina's zijn als de openingsact van een circus. Je wilt dat je publiek geïnteresseerd raakt en blijft kijken tot het einde, net als bij een funnel. En de landingspagina is als de clown die je publiek vermaakt en aanmoedigt om de show voort te zetten.

Maar net als bij het circus moet je ervoor zorgen dat je publiek niet verdwaalt in de menigte en dat ze de juiste route volgen. Dat is waar de funneling om de hoek komt kijken. Het leidt je publiek op een gestructureerde en gecontroleerde manier naar hun uiteindelijke doel.

En als de clown op de landingspagina niet grappig genoeg is, zal je publiek snel afhaken en elders op zoek gaan naar entertainment. Dus zorg ervoor dat je landingspagina de juiste toon zet en het publiek op de juiste manier aanspreekt.

Kortom, het draait allemaal om het vermaken en begeleiden van je publiek, net als bij een circus. Zorg ervoor dat je funnels en landingspagina's goed in elkaar zitten en je zult het publiek aan je zijde hebben voor een spectaculaire show!

Maar hoe pak je dit aan? Waar moet een goede landingspagina eigenlijk allemaal aan voldoen?
Om je een beetje op weg te helpen, geven we jou een aantal tips die je direct kunt toepassen.

5 tips voor een goede landingspagina

  1. Zorg ervoor dat je landingspagina helder en overzichtelijk is. Gebruik korte, krachtige teksten en maak gebruik van afbeeldingen, video's en andere visuele elementen om de boodschap van je pagina te versterken.
  2. Zorg ervoor dat je landingspagina een duidelijk doel heeft. Wat wil je bereiken met je landingspagina? Zorg ervoor dat je dit duidelijk verwoordt aan de bezoeker.
  3. Maak gebruik van duidelijke call-to-actions. Zorg ervoor dat de bezoeker direct weet wat er van hem of haar verwacht wordt.
  4. Zorg ervoor dat je landingspagina gemakkelijk te vinden is. Zorg ervoor dat je landingspagina op een logische plek op je website staat en dat je bezoekers er gemakkelijk naar toe kunnen navigeren.
  5. Zorg ervoor dat je landingspagina geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Zorg ervoor dat je de juiste zoekwoorden gebruikt en dat je de pagina voldoende vermeldt in de metatags.

Heb je hulp nodig met het maken van landingspagina's, funnels, of andere zaken die helpen de conversie van jouw website te verbeteren? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!