In een tijd waarin zelfs de websites van 'grote jongens' zoals bijvoorbeeld ABN Amro of Rabobank niet veilig zijn, vraag je je misschien af of een Joomla website wel veilig is.
In principe is Joomla veilig. Maar geen enkele website is helemaal veilig. Hieronder enkele tips waarmee je jouw website veiliger maakt.
Lange wachtwoorden
Gebruik geen kort, simpel wachtwoord voor je Joomla account. Dat is makkelijk te kraken door hackers. Kies liever een lang wachtwoord van bijvoorbeeld 16 karakters, en verwerk er ook cijfers, symbolen, grote en kleine letters in. Wij vinden deze Password Generator een handige tool om wachtwoorden te maken.
Maak back-ups
Zorg dat er regelmatig back-ups van je website worden gemaakt. En plaats die back-ups het liefst op een andere locatie, dus niet binnen je website. In geval van problemen kun je zo'n back-up dan terugzetten. Hoe vaak je een back-up maakt, hangt mede af van hoe vaak je aanpassingen doet aan je website.
Installeer updates
Als er updates worden uitgebracht voor Joomla of voor een geïnstalleerde extensie dan probeer je eerst te checken of deze geen fouten bevatten. Maak vervolgens een back-up van je website. Daarna installeer je de update. Vaak bevat een update een oplossing voor (beveiligings)issues. Daarom is het verstandig om deze snel te installeren.
Bescherm de /administrator map
De meeste hostingproviders bieden de mogelijkheid om mappen af te schermen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Als je dit toepast dan kun je alleen nog bij het Joomla inlogscherm komen door eerst die gebruikersnaam en wachtwoord op te geven.
Onze onderhoudspakketten bieden alle bescherming die je je maar kunt wensen. Naast bovenstaande tips passen we nog veel meer maatregelen toe. Denk bijvoorbeeld aan een scanner, een firewall en audits van je website. Bovendien heb je er zelf geen omkijken meer naar.
Heb je nog vragen over de beveiliging van je Joomla website? Stel ze dan gerust aan ons.