Skip to main content
Geschreven op:
15 augustus 2022
Tags:
Geschreven op:
15 augustus 2022
Tags:

Overschakelen naar Google Analytics 4

Maakt jouw website gebruik van Google Analytics? Grote kans van wel. Analytics geeft je inzicht in hoe je website wordt gebruikt door bezoekers. Voor veel ondernemers is dit erg waardevol. De gegevens worden momenteel verzameld door 'Google Universal Analytics'. Maar: Universal Analytics stopt.

Universal Analytics stopt
Universal Analytics bestaat al sinds 2012. In 2023 stopt Google met Universal Analytics. Daarvoor in de plaats komt Google Analytics 4 (GA4).  GA4 is een volledig nieuwe tool en is gemaakt om jouw meetbehoeften van nu en in de toekomst te ondersteunen. GA4 vervangt Universal Analytics vanaf 1 juli 2023. Daarna verwerkt Universal Analytics geen nieuwe hits meer.

Google adviseert om op korte termijn over te stappen naar Google Analytics 4, zodat je klaar bent voor deze nieuwe situatie. GA4 draait dan naast Universal Analytics. Het is niet verstandig om dit uit te stellen tot volgend jaar, omdat de nieuwe GA4-property dan mogelijk niet voldoende historische gegevens en continuïteit in Google Analytics op kan bouwen, voordat Universal Analytics niet meer werkt.

Hulp nodig met de overstap naar GA4?
Het overstappen naar GA4 is niet moeilijk, maar belangrijk is wel dat het goed gebeurt. Het kost een beetje tijd. Meestal zijn we er niet langer dan 1 uur mee bezig. We kunnen het werk in september inplannen.

Hulp nodig? Laat het ons weten!